MyGrid start crowdfunding voor thuisbatterij met stopcontactstekker

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 18:16

MyGrid is op het platform Kickstarter een crowdfundingsactie gestart voor zijn thuisbatterij ModuleOne. De ‘home battery meets power bank’-oplossing won onlangs een Red Dot Design Award.

 

De energieopslagtechnologie van het Belgische bedrijf is speciaal ontworpen voor huurders en bewoners van flats en appartementen.

1,5 kilowattuur
De plug-and-play lithium-ijzerfosfaatbatterij van 1.500 wattuur – 1,5 kilowattuur – heeft een bidirectionele lader. De batterij wordt aangesloten op een regulier stopcontact en de gebruiker kan interactie met het stroomnet aangaan en zijn energiehuishouden managen. Daarnaast is de batterij te gebruiken als powerbank. Door zijn gewicht van 12 kilo, handzame formaat en robuuste ontwerp is het product namelijk overal mee naartoe te nemen.

‘Met een eenvoudige plug-and-play-installatie kunnen gebruikers meteen beginnen met energie te besparen’, aldus MyGrid. ‘Daarnaast kunnen ze dankzij het ultradraagbare ontwerp de batterij overal mee naartoe nemen – perfect voor kampeertrips, bbq’s in de achtertuin of als back-up-energiebron voor noodgevallen.’

150.000 euro
MyGrid probeert 150.000 euro op te halen via Kickstarter. Inmiddels heeft het bedrijf al bijna de helft van het beoogde bedrag opgehaald.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.